Šest članova Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Republike Srpske, koji su ranije tražili ostavku predsjednika Mile Kovačevića zbog, po njima, nestatutarnog djelovanja, objasnilo je u saopštenju učešće na današnjoj 23. sjednici ovog tijela.

Oni ističu da su učestvovali u radu jer su uvijek isticali da je njihov cilj poboljšanja stanja u fudbalu Republike Srpske, a sve u interesu klubova.

– Usvojili smo izmijenjeni dnevni red, a ne onaj koji je prvobitno predložio Mile Kovačević. Tako su iz predloženog dnevnog reda za 23. sjednicu eliminisane tačke ”Informacija o stalnim takmičenjima Fudbalskog saveza Republike Srpske za takmičarsku sezonu 2019/20. godina – jesenji dio” i ”Inicijativa KMF Nevesinje od 06.08.2019. za preispitivanje Odluke IO FS RS od 03.07.2019. o futsal klubu iz FS RS kao učesniku Premijer futsal lige FS BiH za takmičarsku sezonu 2019/20. godina”. Između ostalih, razmatrana je tačka ”Razmatranje Pravilnika o licenciranju klubova Prve lige FS RS”, koja nije usvojena jer je protiv usvajanja glasalo 6 članova IO, iako je Mile Kovačević insistirao da se ista mora usvojiti na današnjoj sjednici. Nastavak razmatranja po ovoj tački ostavljeno je za narednu sjednicu. Ostatak sjednice protekao je u okvirima tačke ”Tekuća pitanja” gdje su razmatrane izrečene kazne futsal klubovima, koje su ublažene, kao i početak takmičenja u futsalu, što je takođe usvojeno. Mi kao članovi Izvršnog odbora FS RS ostajemo i dalje pri ranijim zahtjevima, te uskoro očekujemo pozitivno rješavanje, a sve današnje odluke donesene su u interesu fudbala kako u budućnosti klubovi ne bi bili suočeni sa dodatnim problemima – ističe se u saopštenju.

Srpskainfo