Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić istakao je da je poražavajuće što se stiglo do stadijuma da se institucije Republike Srpske ruše i devalviraju iz Republike Srpske i to sasvim jasno ilustruje istrajavanje SDS-a i PDP-a na izmjenama Poslovnika Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i ignorisanje zaključaka Narodne skupštine Republike Srpske.

– Sve je jasnije da su i oni dio probosanskog bloka kojeg priziva, priželjkuje i organizuje SDA i niko to više iz SDS-a i PDP-a ni ne krije u svojim javnim istupima – izjavio je Špirić Srni.

On je naglasio da je “očigledno da se sadašnje vizije SDS-a i PDP-a podudaraju s pogledima kolega iz SDA i njihovim viđenjem BiH u kojoj nema Republike Srpske, odnosno ima samo njena prazna ljuštura”.

– Pokušaj izmjena Poslovnika, koje svakako nisu ni moguće bez pravnog nasilja, poruka je javnosti Republike Srpske da ne očekuju jedinstvo srpskih stranaka u Sarajevu jer poziv na dogovor SDS i PDP shvataju kao slabost a ne političku zrelost – rekao je Špirić, koji je i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

On je istakao da će vrijeme, koje će biti izgubljeno zbog ličnih sujeta i slabosti, biti faktura koju će narod Republike Srpske ponovo ispostaviti na istu adresu već idućeg oktobra na biračkim mjestima.

SRNA/RTRS