Nakon što je jugo posljednjih dana poharalo jug Hrvatske, koji se osjetio i u Bosni i Hercegovini, te donio jake kiše koje su uzrokovale brojne poplave i probleme u saobraćaju, danas smo mogli nakratko odahnuti.

Meteorolozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda za petak, 15. novembra, najavljuju umjereno ili ponegdje pretežno oblačno vrijeme.

Povremena i slaba kiša je moguća ponegdje u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Vjetar umjeren do jak južni i jugoistočni. U zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne očekuju se olujni udari juga. Jutarnja temperatura od četiri do 10, na jugu od osam do 13, a dnevna od 12 do 18 stepeni.

Za sutra, petak, u Bosni i Hercegovini je najavljeno upozorenje – žuti meteoalarm, dok se u Hrvatskoj očekuje – crveni, sličan onom koji je vladao na Jadranu tokom proteklih dana, kada mnogi nisu mogli prepoznati omiljena ljetovališta državljana BiH, jer su gradovi bili pod vodom.

Za petak je izdat crveni meteoalarm za Kvarner i cijelu Dalmaciju.

Slično će biti i u subotu i nedjelju kada se očekuje pretežno oblačno vrijeme. Povremena i slaba kiša je moguća u Hercegovini, zapadnim područjima Bosne i u Krajini. Padavine uglavnom u jutarnjim satima i prije podne. Jutarnja temperatura od osam do 16, a dnevna od 10 do 16, na jugu i sjeveroistoku BiH do 21 stepen.

(Radio Sarajevo)