Avioni NATO-a svoje bombe i rakete izbacuju u Јadransko more, i to ne samo u posebne zone, već i u blizini obale, najnovije je šokantno otkriće koje će sigurno uznemiriti sve koje vode ovog mora zapljuskuju, prenosi hrvatski portal “Јutarnji.hr”.

To rezultira zastrašujuće velikom koncentracijom otrovnih hemikalija, a s obzirom da su bombe podložne mijenama morske struje, radi se o “pokretnom arsenalu smrti”.

Italijanski novinar Đani Lanes tvrdi da NATO i italijanske vlasti lažu kada govore da je u Јadranu naznačeno šest posebnih zona gdje se vojni avioni u povratku s vojnih misija oslobađaju bombi i raketa koje nisu iskorištene tokom misije. Prema informacijama do kojih je došao tokom istrage, takvih zona je 24, a one se ne nalaze samo u međunarodnim vodama, nego i unutar državnog prostora, kako sa italijanske tako i sa hrvatske strane.

U članku se ne pominju crnogorske teritorijalne vode, ali se navodi da morske struje pokreću NATO bombe, te da se radi o “pokretnom arsenalu smrti”.

Zone za vojni otpad prostiru se od Trsta, odnosno sjevernog Јadrana, pa sve do juga, do Santa Maria di Leuce, grada pred Otrantskim vratima.

– Na dnu pred obalom Pesara, pedesetak milja od istarske obale, nalazi se ogromni arsenal bombi iz Drugog svjetskog rata i iz vojne misije NATO-a iz 1999, prilikom bombardovanja Srbije. Koncentracija iperita, fosfora i ostalih otrovnih hemikalija je zastrašujuća, a bombe su podložne promjenama morske struje, radi se o pokretnom arsenalu smrti – prenose hrvatski mediji rezultate istraživanja italijanskog novinara.

Nedavno je duž italijanske obale zabilježen masovni pomor kornjača i delfina, a u italijanskoj državnoj agenciji Icram (Icram), koja prati tu pojavu, navode da su na tijelima uginulih životinja pronađene opekline i duboke rane, ispričao je novinar Lanes kojem uskoro izlazi i knjiga u kojoj, kaže, otkriva zastrašujuće podatke o ogromnom broju slučajeva tumora kod novorođene djece.

Izvor: sputniknews.com