Nakon današnjeg teksta pod naslovom “MIP BiH – privatno preduzeće PDP-a” oglasio se šef kabineta ministra inostranih poslova u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Savo Škrba koji u svom demantiju ništa nije demantovao od onog što je napisano osim što je zavapio da se nije prijavio na konkurs za glavnog inspektora – ministra savjetnika u kancelariji za kontrolu diplomatskih i konzularnih poslova, objavio je portal Infosrpska.

– To što Škrba javno tvrdi da se nije prijavio na konkurs uslijedilo je nakon što je Agencija za državnu službu odustala, nije formirala komisiju i nije dostavila zahtjev za imenovanje njenih članova u vezi sa ovim konkursom.

Gospodin Škrba ne zna da piše demanti jer demantuje istinu koju smo podijelili sa javnošću, ali zato zna pitati, kad njemu i ministru neko dođe i traži unapređenje ili odlazak u DKP, `da li zna, ukoliko mu željeno srede, prema kome će imati obavezu i je li član PDP-a – ističe se u tekstu.

Portal Infosrpska predložio je Škrbi da “prvo porazgovara sam sa sobom, možda na trenutak bude iskren, pa da potom provjeri kod nezadovoljnih i razočaranih, a dobro upućenih zaposlenika u MIP-u da li je Infosrpska bila u pravu i je li pomenuta funkcija bila rezervisana za njega”.

Ovaj portal tvrdi da bi se u brzo sprovedenoj anketi u MIP-u uvjerio da više od 50 odsto zaposlenih zna da jeste.

– Prema tome, Infosrpska tekstom pod naslovom “Ministarstvo inostranih poslova BiH privatno preduzeće PDP-a” nikoga nije obmanula niti je izrekla bilo kakvu neistinu.

To što ne objavljujemo impresum, imena urednika i telefon redakcije je upravo zbog ovakvih moćnika kao što je Škrba koji nemaju mjeru i koji bi da uređuju sve i svja, tuđe živote, ali i portale – ističe se u tekstu.

U tekstu se ocjenjuje da je “očigledno da Škrba mutnom tajnošću svog djelovanja pokušava da `proguta` ovaj portal i istinoljubljivu javnost” što je, kako se naglašava, već previše i za njega.

RTRS