Lider LDP Čedomir Jovanović kaže da je razlika između njega i ostatka opozicije u tome što oni različito vide način za smenu Aleksandra Vučića

Kako navodi, oni način vide u njegovom nestanku, a ne u političkoj borbi.

– Ja se bavim politikom, oni ne. Meni sigurno nije najveći problem Srbija i neka mina koju su Rusi iskopali u Donjecku da bi nas kompromitovali i napravili dodatni haos u Srbiji – kazao je Jovanović u intervjuu za “Blic”.

On dodaje da u ovakvoj postavci Srbija neće biti bolja, ako je preduslov “polomiti kičmu” Vučiću.

Jovanović smatra da danas Srbija ima mnogo manje političkog potencijala nego devedesetih i da su ljudi u politici u Srbiji, kako je rekao, “diletanti i bolidi”.

– Za one devedesetih sam bio klinac, a za ove sad sam slika prošlosti koja treba da nestane pošto sam još na nogama i definitivno sam u pravu za sve što sam o zemlji rekao i u njoj uradio… Ova zemlja ima dva i po političara – Vučića, Dačića i mene – kaže lider LDP.

Na konstataciju lista da više kritikuje opoziciju nego vlast, Jovanović kaže da mu je normalno da u trenutku kada Vučić potpisuje “mali Šengen” podrži njega, a ne one koji ga čekaju ispred RTS sa pogrdnim porukama.

On je dodao da sa Vučićem uvek komunicira onda kada zbog haosa od situacije nije dobro ni njemu, ni Vučiću.

– Nedavno sam mu rekao da je neviđeni diktator. Bio sam na svadbi ćerke Nataše Mićić kada je on otvorio istočni krak auto-puta, a da ni na jednoj naslovnoj strani nije bila ta vest. Kao što sam ga pozvao dan kasnije, kada se vratio iz Ohrida, posle “malog Šengena” i rekao mu da je super što navodno njegovi mediji oduzimaju Srbima pravo da ga čuju dok pored Rame i Zaeva govori da je to najpametnija ideja iza koje je stao. Odgovorio je rezignirano:”Samo ti to primećuješ”, kaže Jovanović.

On je, govoreći o ruskom uticaju u Srbiji, rekao da Rusi slobodno vršljaju Srbijom “kao da je Podmoskovlje” i da će Srbiji uraditi ono što nisu stigli u Crnoj Gori i Makedoniji.

– Ja neću da budem ruska batina u Srbiji. Znam šta je iza toga, znam šta je ruski institut za strateške studije, znam šta je GRU, nije Vučić otvorio centar u Nišu, nego neko drugi…Boris Tadić i DS. Oni su išli na izbore štampajući Putinovu rođendansku čestitku – kaže Jovanović.

Informer.rs