Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković, šef banjalučke kancelarije OEBS-a Dimitrij Jordanidi i predstavnici više nevladinih organizacija danas su u Prijedoru razgovarali o inicijativi roditelja za izgradnju spomenika djeci ubijenoj u ratu, saopšteno je iz Gradske uprave.

“Zaključeno da je za nastavak razgovora bitno definisati tri ključna elementa – lokaciju, politički stav, kao i izgled i obilježje spomenika. Ovaj sastanak je nastavak ranijih razgovora gradonačelnika sa predstavnicima organizacija koje zagovaraju izgradnju spomen-obilježja stradaloj djeci tokom rata”, navodi se u saopštenju.

Na sastanku je prezentovana fotografska dokumentacija prijedloga sedam lokacija za izgradnju spomen-obilježja o čemu stručno mišljenje treba da daju stručnjaci iz oblasti prostornog uređenja.

Današnjem sastanku prisustvovali su predstavnik roditelja Fikret Bačić, Edin Ramulić iz Fondacije za izgradnju kulture sjećanja i Nikolija Matić iz Centra za mlade “Kvart”.

Uslijediće sastanak sa predsjednicima gradskih odbora političkih partija koje djeluju u Prijedoru, zajedno sa Đakovićem, na kojem bi bile definisane dalje aktivnosti.

Agencije/prijedor24h