Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović predsjedavala je danas prvom sjednicom Organizacionog odbora za proslavu Dana Republike Srpske 2020. godine.

Na sjednici, koja je održana u Palati Republike, konstituisan je Odbor za proslavu Dana Republike Srpske, usvojen prijedlog Programa proslave i formirana Radna grupa za pripremu i realizaciju proslave Dana Republike.

Članovi Odbora, utvrdili su da će centralni događaji povodom proslave Dana Republike, kao i prethodnih godina, biti svečani defile na Trgu Krajine i Svečana akademija u Sportskoj dvorani Borik.

Foto: RTRS

Foto: RTRS

Programom proslave Dana Republike Srpske 2020. godine, za brojne delegacije, predviđeni su prijemi kod predsjednice Republike Srpske.

Programom obilježavanja predviđeno je i održavanje sjednice Senata Republike Srpske, kao i dodjela odlikovanja zaslužnim institucijama i pojedincima.

Foto: RTRS

Foto: RTRS

Takođe, predviđeno je polaganje vijenaca i cvijeća na spomenike palim borcima Vojske Republike Srpske i borcima NOR-a, Spomen kosturnici, Spomeniku banjalučkim bebama, kao i na spomen-obilježju bivšeg predsjednika Republike Srpske Milana Јelića.

Dan Republike Srpske biće obilježen u svim gradovima i opštinama Republike Srpske, kao i u Brčko Distriktu.

RTRS