U Rudar Prijedoru su potpisali ugovore sa dva nova igrača, Marinkom Rastokom i Draganom Bilbijom i od proljećnog dijela prvenstva Republike Srpske staviće se na raspolaganje šefu stručnog štaba Rudar Prijedora Igoru Jankoviću.

-Vrlo brzo smo dogovorili saradnju s Rastokom i Bilbijom i drago mi je da će njih dvojica biti dio našeg seniorskog pogona jer se radi o našem bivšem igraču, kao i jednom od najtalentovanijih fudbalera iz sadašnje generacije juniora. Radimo na tome da vratimo što više naših igrača, koji su ponikli u Rudar Prijedoru, a sad sticajem okolnosti nastupaju za druge klubove. Takođe, ubuduće ćemo se osloniti i na vlastiti omladinski pogon iz kojeg ćemo da crpimo najkvalitetnije igrače. Bilbija je jedan od njih na kojem ćemo da gradimo budućnost našeg kluba – istakao je Saša Stević, direktor Rudar Prijedora.

Prvi operativac zeleno-crnih ističe da klub tokom zimskog prelaznog roka želi da pojača igrački kadar kako bi bio konkurentniji u borbi za titulu u Republici Srpskoj i povratak u Premijer ligu BiH.

-Na ovaj način pokazujemo da računamo na našu decu i da ćemo im dati maksimalnu šansu, ali isto tako da želimo da vratimo u svoje redove one fudbalere koji su nekada igrali za Rudar Prijedor i da okupljamo ono najbolje što se nalazi u regiji. U sledećim godinama na toj strategiji gradićemo klub sa nadom i ciljem da se što prije vratimo u Premijer ligu BiH. Djeca Rudar Prijedora su budućnost kluba i fudbala u našem gradu. Nadam se da će Rastoka i Bilbija opravdati ukazano poverenje, i da će se nametnuti ozbiljnim radom. Da će Rastoka, kojeg smo željeli da vratimo i prošlog ljeta, pomoći svojim iskustvom, a da će Bilbija ozbiljnim i profesionalnim radom nastaviti da se usavršava jer ima i reprezentativni potencijal. Razgovaramo sa još nekoliko fudbalera i u narednim danima biće poznata njihova imena, ako se definitivno dogovorimo, u šta ne sumnjamo – dodao je Saša Stević istakavši da će klub nastojati da stvori stvori bazu od 25 fudbalera u kojoj će konkurencija za svako mesto u timu da bude žestoka.

Marinko Rastoka (28) stigao je je iz premijerligaša tuzlanske Slobode, a prošle sezone je sa ekipom TOŠK-a iz Tešnja igrao polufinale Kupa BiH. Potpisao je ugovor na godinu dana sa mogućnošću da saradnja bude produžena.

-Razgovarali smo i ljetos o mom povratku u Rudar Prijedor, ali tada nije bilo mogućnosti. Sada se otvorio prostor, desile su se pozitivne okolnosti i stvari tako da sam se treći put vratio u svoj matični klub. Drago mi je zbog toga i nastojaću da pružim maksimum na svim utakmicama i opravdam ukazano poverenje.  Došao sam da pomognem i nadam se da ćemo se što pre vratiti u Premijer ligu BiH. Mislim da se neke stvari još uvek mogu popraviti i da nije sve izgubljeno, pred nama je proljeće velikih izazova – istakao je Marinko Rastoka.

Pored sjajnih igara jesenas, postignutih golova i asistencija junior Rudar Prijedora Dragan Bilbija je skrenuo veliku pažnju mnogih klubova. Radi se o jednom od najtalentovanijih igrača u omaldinskom pogonu “rudara”, potpisao je profesionalni ugovor na tri godine.

-San svakog igrača je da jednog dana postane prvotimac i da igra u reprezentaciji. Prva polovina sna mi se ostvarila, na proleće ću da budem deo seniorskog pogona matičnog kluba, a onda ću igrama da se namećem selektorima, da dobijem i poziv u reprezentaciju. Na ovaj način želim da se zahvalim i mom treneru u juniorima Srđanu Marjanoviću, ali i čelnicima kluba i treneru Igoru Jankoviću koji su mi ukazali poverenje. Nastojaću da ga opravdam i da pokažem da nisu pogriješili što su me prekomandovali u prvi tim. Ovu godinu ću da pamtim dugo, po najlepšem – rekao je Dragan Bilbija.

prijedor24h