Predsjednik DNS-a Marko Pavić izjavio je danas da DNS želi jedno od tri ministarska mjesta u Savjetu ministara i da je sa tim stavom upoznao predsjedavajućeg Savjeta ministara Zorana Tegeltiju.

– Očekujem da ćemo to uspjeti dogovoriti sa SNSD-om i da ćemo do ponedjeljka moći dati ime ministra iz redova DNS-a. Tražimo jedno ministarsko mjesto. Spremni smo na dva mjesta odmah odreagovati. Bitno je da je jedno od tri – rekao je Pavić novinarima u Prijedoru.

Pavić kaže da je mlade DNS-a tokom današnjeg razgovora još jednom upoznao sa osnovnim smjernicama politike DNS-a, kao i sa Programom reformi BiH.

On je dodao da je mlade upoznao i sa stavovima DNS-a o NATO-u i da na tom putu treba slijediti Srbiju, kao i o formiranju vlasti na niovu BiH te trenutnim odnosima u koaliciji.

– Mladi su opredijeljeni da grade bolju budućnost za sebe i sve koji žive u Republici Srpskoj. Njihovo interesovanje ne samo za ovo što je danas nego šta će biti za deset godina, u skladu je sa onim što radi DNS, a radimo dugoročno, ne podliježemo trenutnim politikantskim pitanjima, nego se sistematski i organizovano bavimo najkrupnijm pitanjima političkog i ekonomskog razvoja – istakao je Pavić.

Prema njegovim riječima, mladi imaju podršku DNS-a za svoje aktivnosti jer su bili ta snaga koja je nakon pokušaja rušenja DNS-a krajem prošle godine čvrsto stajala na principima politike ove stranke.

Predsjednik Organizacije mladih DNS-a Borivoje Obradović izjavio je da je Prijedor izabran za mjesto održavanja današnjih sjednica Predsjedništva i Glavnog odbora mladih DNS-a jer slovi za bazu ove stranke, gdje je i omladina i uopšte stranka najjača.

– U posljednjih godinu dana primjetni su znatni napadi svih mogućih političkih aktera na DNS. Namjerno smo izabrali Prijedor jer nas baš to motiviše da budemo još jači i snažniji i da nastavimo trend rasta na narednim izborima – poručio je Obradović.

Predsjednik mladih DNS-a Prijedor Bojan Martić rekao je da su se u Prijedoru danas okupili predstavnici mladih DNS-a iz svih opština i gradova Republike Srpske.

– Stanje u organizaciji mladih u Prijedoru je na zavidnom niovu. Podmlađujemo organizaciju i imamo stabilnu budućnost i dobar tim koji će nastaviti dalje raditi za DNS u Prijedoru i na nivou Republike Srpske – naveo je Martić.

SRNA/RTRS