Valentino (19) je u petak došao iz Njemačke gdje je bio od ljeta i danas se trebao vratiti. Međutim, umjesto u autobus koji bi ga vratio na radno mjesto, otići će u hladnu zemlju, kazala je rođakinja porodice Stankić, dok joj je glas drhtao, a suze se spuštale niz obraz.

Dodala je kako su se svi u naselju veselili kad je mladić otišao u Njemačku, jer je njegova porodica skromno živjela od poljoprivrede. Tamo je uskoro trebao otputovati i otac koji bi se na gradilištu pridružio sinu, a kod kuće bi ostala majka s drugim sinom i kćerkom srednjoškolcima.

Valentino je, nakon povratka kući, u subotu kupio polovni automobil Volkswagen Vento koji je imao kutinske registarske tablice. U trenutku nesreće, oko 1 sat iza ponoći, mladi vozač bio je s dvojicom prijatelja svega 15 kilometara od kuće.

Brzina je, prema uviđaju, na ravnom dijelu automobil ‘odvukla’ na lijevu stranu ceste da bi se zaustavili tek nakon udarca i rušenja zida nenastanjene kuće od kojeg se auto odbio i prevrnuo na krov. Nakon strašnog praska, koji je probudio susjede, prvi je do unesrećenih došao mještanin Josip Čeh (64).

Izvor: 24sata