I dok se većina bajki završava rečima “živeli su srećno do kraja života”, parovi koji su dugo zajedno znaju da u stvarnom životu baš i nije tako.

Kada prođe početna zaljubljenost, odnosno zaluđenost jednog drugim, veza može da upadne u rutinu, što s vremenom može da dovede i do raskida. Kako vam se to ne bi dogodilo, poslušajte savete eksperta za veze Lise Konsepšn koja je za “Elite Daily” otkrila šta možete da uradite kako biste iz dana u dan vi i vaš partner bili sve zaljubljeniji.

Postavite zajedničke ciljeve

Jedan od načina da se više zbližite s partnerom i još više zaljubite jedno u drugo jeste da postavite neki zajednički cilj. To ne mora da bude ništa veliko. Čak i sitnica poput štednje za zajedničko putovanje pomoći će vam da se više zbližite s partnerom, kaže Lisa.

Usredsredite se na pozitivno

Sasvim je normalno da partner nakon nekoliko godina veze počne da vam ide na živce, ali ne smete da dozvolite da vas naljute sitnice. Konsepšn savetuje da u takvim situacijama pokušate da se setite nekog srećnog zajedničkog trenutka, a kad naučite da se fokusirate na pozitivne strane svoje veze, prestaćete da primećujete i sitnice koje vas nerviraju.

Prihvatite i podstaknite partnerov rast

U zdravoj i srećnoj vezi svaki od partnera podržava i podstiče jedan drugog na rast i razvoj. Ako jedan od partnera nema podršku drugog, takva veza teško može da opstane. S druge strane, kada ste jedno drugom podrška i motivacija, vaša ljubav će iz dana u dan samo jačati.

Zavolite sebe

I poslednje, ali ne i manje važno od ostalog je ljubav prema sebi. Ako ne volite sebe, ne možete da očekujete i da će vas drugi bezuslovno voleti, a kada zavolite sebe, imaćete i više ljubavi za druge, naglašava Lisa.

Izvor: Index.hr