Odrasli su tu da podučavaju decu, ali mi odrasli imamo još mnogo toga da naučimo od njih. Priđite životu čistotom deteta

Mudrost ne dolazi sa godinama. Jasmin Bradel ceo svoj radni vek provodi sa decom. Od bebisiterke, mentora, pa sve do asistenta za nastavu. Uprkos težini posla, zaista smatra da je srećna žena, jer je dobila dragoceni pristup svakodnevnom životu malih ljudi. Od njih je naučila lekcije o zaista jednostavnim životnim potrebama. Zajedno sa Yourtango portalom je izdvojila osam iskrenih životnih lekcija koje bi svaki odrastao čovek prebao da nauči od deteta.

Mašta je zaista divna stvar

Starenje je neizbežno, ali ne treba da zanemarite mlađeg sebe. Nemojte dozvoliti da vas starenje učini dosadnim.

Novac ima malo stvarnog značenja

Deca su još uvek deca. I dalje se smeju najglupljim sitnicama, bez obzira da li su im roditelji puni para ili ne. Osmeh je besplatan i zvuči isto, bez obzira na količinu novca koju imate na računu.

Ponekad je potrebno samo da stanete, navučete zavese i pogledate film

Život je često veoma užurban. Ne umanjujte vrednost odmora od svega, lezite i uživajte u filmu.

Sve može biti fensi haljina

Postoji nešto veoma oslobađajuće u pogledu verovanja i zamišljanja. Možete putovati svetom bez napuštanja sopstvene sobe, ali samo ako zaista verujete – verovanje je moć.

Foto: Pixabay.com

Poštovanje je dvosmerna ulica

Ne očekujte da vas neko poštuje ako niste voljni da učinite isto. Poštovanje nema cenu i ne može se forsirati. Mora se zaraditi.

Svež vazduh i trava su najjeftinija i najčistija uzbuđenja koja ćemo ikada pronaći

Trčite, penjite se na drvo, plivajte češće, osetite pesak pod svojim nogama. Nemojte se toliko plašiti morske trave , iverice ili mokrih čarapa da ne biste propustili te bitne momente.

Ponekad nam je potrebno da nas neko drži za ruku

Ponekad je zaista tako jednostavno.

Životne veštine su važan poklon koji treba da darujemo deci

Deca verovatno neće ceniti kad im se kaže da je vreme za krevet ili da treba da nauče kako se odeća savija. U stvari, verovatno će vam zameriti.

Ali, to je deo njihovog rasta,  deo njihovog učenja. Deo gde im vi dajete parametre, zadatke, granice i ciljeve. Ovaj deo se zove odgajanje potpune odrasle osobe.

Odrasli su tu da podučavaju decu, ali mi odrasli imamo još mnogo toga da naučimo od njih. Priđite životu čistotom deteta.

Telegraf/prijedor24h