Član Savjeta mjesne zajednice Donji Orlovci Nikola Miodrag, koji je izabran ispred SDS, kaže da asfaltiranje oba puta u Donjim Garevcima moraju da budu prioriteti lokalne vlasti.

Srpskainfo je objavila da mještani traže da im se asfaltira put ispod pruge, dok član Savjeta, Borislav Bašić koji je inače izabran kao predstavnik DNS, tvrdi da je prioritet asfaltiranje drugog puta, odnosno onog koji ide pored škole.

Miodrag se obratio našoj readkciji i tvrdi da put ispod pruge postoji decenijama i da ga koriste mještani Donjih Garevaca, Donjih Orlovaca i Orlovače.

– Borislav Bašić insistira da se asfaltira put pored škole jer je obećao glasačima taj put pored škole, to je čista politička priča. Nemam ja ništa protiv puta pored škole koji prolazi kroz izbjegličko naselje Luke, ali oba puta su bitna jer ima kuća i na jednu i drugu stranu. Ne želim da se politika miješa u to i da određuje koji put će se graditi – kaže Miodrag.

Foto: Privatana arhiva/RAS Srbija

Dodaje da gradska uprava nije posljednjih godina riješevala zahtjeve Savjeta mjesne zajednice Donji Orlovci, u čijem sastavu je i mjesto Donji Garevci.

Miodrag objašnajva da su u ovom Savjetu četiri člana iz DNS, dva iz SDS i jedan je i iz SNSD te da je to “nezahvalan sastav” za rad Savjeta.

– Oni sve pripisuju što je urađeno da je DNS uradio, a ja ih pitam gdje su institucije i gradska uprava, jesu li oni radili išta kod nas, ili samo DNS? U školi nema vode za piće, a oni grade Dom u Donjim Garevcima. Zašto su u školu koju su renovirali stavili staru peć iz Vatrogasnog doma, a ne novu – navodi Miodrga.

Dodaje da nije dobro urađena kanalizacija u izbjegličkom naselju Luke jer izlije tokom jačih padavina.

– Ko je radio tu kanalizaciju i ko je uzeo novac, zašto niko ne odgovara za te radove? Ko gradi Dom u Donjim Garevcima, zašto nema table sa podacima ko je izvođač radova? Zašto se radi Dom u Donjim Garevcima, a ne radi se u Donjim Orlovcima čiji mještani 20 godina traže renoviranje Doma – upitao je Miodrag.

Navodi da nije uredu da zahtjevi ljudi koje ne podržava jedna politička partija budu zanemareni.

– Vidite u akvom stanju je DNS sada. Njihova politika će biti “Zavadi pa vladaj”. Oni će korsititi sve da zavade ljude i govoriće kako je kriva nova skupštinska većina. Ako se uradi put ispod pruge, onda će oni mještanima kod škole govoriti da im nije dala skupštinska većina da asfaltiraju taj drugi put – tvrdi Miodrag.

Dodaje da mještani žele jednakost i da se realno radi u budućnosti.

Srpskainfo