Predstavnik grada Prijedora u skupštini Zavoda za izgradnju grada Prijedora Tomislav Prpoš izjavio je da je danas dužnosti razriješen dosadašnji direktor ovog javnog preduzeća Zoran Stanisavljević i da je na tu dužnost imenovan Tihomir Timarac.
“Timarac je na ovu dužnost imenovan kao kadar Demosa”, rekao je Srni Prpoš koji je potpredsjednik Demosa i predsjednik prijedorskog Gradskog odbora Demosa.

Prpoš je dodao da je inicijativa za statutarne, a potom i kadrovske promjene u Zavodu za izgradnju grada Prijedora pokrenuta s ciljem da se urede odnosi u ovom javnom preduzeću i da se ova važna ustanova održi i unaprijedi.

Budući da nije parlamentarna stranka, Demos je ranije ove godine inicijativu za promjene u Zavodu pokrenuo posredstvom samostalnog odbornika u Skupštini grada Prijedora koji je mandat dobio kao kandidat Socijalističke partije, a sada je član Demosa.

Tihomir Timarac je diplomirani inženjer građevinarstva zaposlen u ovom zavodu. Lani je desetak mjeseci vršio dužnost načelnika Odjeljenja za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove grada Prijedora.

Zoran Stanisavljević je na čelu Zavoda bio 12 godina i funkcioner je Gradskog odbora DNS-a Prijedor.

Agencije/prijedor24h