U Prijedoru će sutra svečanom akademijom u organizaciji Gradske uprave biti nastavljeno obilježavanje 9. januara, Dana Republike.
Svečana akademija najavljena je za 19.00 časova u Pozorištu Prijedor, a u programu će učestvovati hor Srpskog pjevačkog društva “Vila” Prijedor, vokalna grupa Udruženja za očuvanje tradicije Prijedor, Etno-grupa “Trag” iz Laktaša i učenici prijedorskih srednjih škola, a okupljenima će se obratiti gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković.

Obilježavanje Dana Republike biće završeno projekcijom dokumentarnog filma o majoru Milanu Tepiću, autora Nedeljka Lajšića, u kinu “Kozara” u četvrtak, 9. januara, u 19.00 časova.

Ovogodišnje praznovanje rođendana Republike Srpske u Prijedoru počelo je 3. januara prijemom kod gradonačelnika Prijedora za predstavnike Boračke organizacije, Organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila, Organizacije rezervnih vojnih starješina i Udruženja ratnih vojnih zarobljenika i logoraša regije Prijedor.

Istog dana delegacije su položile vijence na spomenik “Za krst časni”, a bio je organizovan i prijem u prostorijama Boračke organizacije grada Prijedora.

Agencije