Ceca pred 20. godišnjicu ubistva vođe “Arkanovih tigrova” priča o zajedničkom životu i danu kada je ubijen.

Željko Ražnatović Arkan ubijen je 15. januara 2000. godine, a njegova udovica Ceca Ražnatović za Kurir je ispričala kako pamti šest godina zajedničkog života s njim.

Arkan je bio vođa Srpske dobrovoljačke garde, ozloglašenih paravojnih formacija tokom rata u bivšoj Jugoslaviji, zbog čega je protiv njega podignuta optužnica pred Međunarodnim krivičnim sudom za bivšu Jugoslaviju u Hagu, ali je ubijen prije nego što je izveden pravdi.

Upucan je u “sačekuši” u tadašnjem “Interkontinentalu” na Novom Beogradu, dok je bio u društvu sa bivšim radnicima Saveznog SUP Draganom Garićem i Milenkom Mandićem.

– Teško je dirati najosetljiviju ranu, to je za mene najteži i najgori trenutak u životu. Otišli smo u butik, bio je dan kao i svaki drugi, kupovala sam garderobu, a oko pola pet se desio taj užasan zločin nad troje ljudi. Svih 20 godina sam se trudila da potisnem te traumatične slike – rekla je Ceca tom listu.

I dan-danas, dodaje, nema odgovor na pitanje zašto se to desilo.

– Zašto je troje ljudi lišeno prava na život? Ni poslije dvije decenije nismo saznali motiv ubistva i ko stoji iza njega, pogotovo boli što znamo ubicu i što on još uvijek nije smješten u zatvor. Nema trenutka da ne pomislim na Željka, na trenutak njegovog svirepog ubistva i stanje u kojem sam ga zatekla. Sigurna sam da se tako osjećaju i druge dvije porodice. Mi u kući svakodnevno pričamo o njemu, nažalost, nemamo mnogo uspomena, ali imamo snimke sa Anastasijinog prvog i tri Veljkova rođendana. Ja sam preživjela traumu i vjerujte mi da ne mogu da se sjetim koje su posljednje riječi koje smo razmenili – rekla je Ceca i prisjetila se njihovog odnosa.

– Sjećam se kada sam ga upoznala, jedino o čemu sam razmišljala je kako bih voljela da sam žena takvog džentlmena, zaštitnika. Pored njega bi se svaka žena osjećala najsigurnijom i najvoljenijom na svijetu. Zbog tih fenomenalnih trenutaka pamtim samo lijepo iz šest zajedničkih godina. Ne mogu, niti želim da ulazim u detalje najstrašnijeg dana – rekla je ona.

Srpskainfo