Litije mira nastaviće se svake nedjelje i četvrtka, sve dok ne dobijemo neki signal iz vlasti da žele dijalog, poručio je Gojko Perović, rektor Cetinjske bogoslovije za našu televiziju.

– Ovdje nije u pitanju samo srpski narod, već svi građani pravoslavne vjeroispovjesti. Čak ne i oni, već i ateisti, pa i pripadnici drugih konfesija, koji su iz principa stali u odbranu ljudskih prava uz Srpsku pravoslavnu crkvu. Pitaju nas kada će to stati? Nemamo na vidiku. Vlast je donijela diskiminatorski Zakon, i nemamo još nikakav signal da će doći do promjene – poručio je Perović.

On ističe da je aktuelna vlast nu Crnoj Gori na čelu sa Milom Đukanovićem pomiješala “babe i žabe”.

– Dokle to sve ide? Nedavno je poručio da mi moramo da formiramo identitet. I to takav, da ne smije biti kao u nekim drugim državama. Ajde nađite razliku u identitetu čovjeka iz Plužina i Nevesinja. To je nemoguće! Pustite piscima, istoričarima, muzičarima, sveštencima, da njeguju identitet države, a političari neka rade svoj posao – naglasio je Perović i dodao:

– Na prethodnom Kongresu vladajuće partije jedan od ciljeva bio je stvaranje Crnogorske pravoslavne crkve. Nikada ni jednu crkvu nije osnovala partija, pa neće ni ovu – poručio je Gojko Perović, rektor Cetinjske bogoslovije za našu televiziju.

Cijeli intervju sa Gojkom Perovićem pogledajte OVDЈE.

Izvor: RTRS