Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je Novu godinu svim građanima Republike Srpske koji praznuju po julijanskom kalendaru, uz želju da im donese mnogo zdravlja, sreće i blagostanja i izrazio nadu da će Srpska u Novoj 2020. godini nastaviti da jača.

– Neka vam Nova, 2020. godina donese mir, blagostanje, radost, profesionalni uspjeh i porodičnu sreću – naveo je Čubrilović u čestitki.

Čubrilović je izrazio nadu da će Republika Srpska u Novoj 2020. godini nastaviti da jača, posebno kroz podizanje privrednih kapaciteta što će poboljšati standard svih njenih građana.

– Nadam se da će Republika Srpska uspjeti da institucinalno, efikasno i odgovorno reaguje na sve izazove i da će pravovremenim i kvalitetnim mjerama i rješenjima omogućiti bolji život svim svojim građanima. U toj nadi i u to ime, želim vam srećnu i uspješnu Novu 2020. godinu – navodi se u čestitki.

Srpska, Ruska, Gruzijska pravoslavna crkva, Sveta Gora i Jerusalimska patrijaršija, koje poštuju julijanski kalendar, u ponoć će dočekati Novu godinu.

SRNA/Srpskainfo