Marija Gvadalupe Lopez Eskivel (21), zloglasna šefica najmoćnijeg meksičkog narko-kartela poznatija pod imenom ‘La Katrina’, ubijena je u pucnjavi u Meksiku.

Zajedno s još sedmoro članova kartela napala je snage sigurnosti, vojsku, nacionalnu gardu i policiju u Mičoakanu, a preminula je u bolnici od posljedica ranjavanja, prenosi Dejli Mejl koji je objavio i video posljednjih trenutaka djevojke koju su zvali i ‘Dama smrti’.

Meksičke vlasti objavile su da je u akciji ubijena šefica narko-kartela te da je uhapšeno još šestoro članova kartela.

Zaplijenili su i sanduke oružja i municije. Ranjena Marija Lopez Eskivel prebačena je helikopterom u bolnicu, ali povrede su bile preteške. Jedan metak pogodio ju je u vrat.

Iako meksičke vlasti nisu objavile da je ubijena Marija Lopez Eskivel, na objavljenim fotografijama i snimcima vidi se žena koja na nozi ima tetovažu ‘Katrina’.

Meksičke vlasti sumnjiče da je Marija Lopez Eskivel bila dio grupe koja je prošle godine masakrirala 13 policajaca.

U videu koji je objavio Dejli Mejl vidi se ranjena ‘La Katrina’ i meksički vojnik koji joj kaže da izdrži dok ne dođe helikopter. Svjetski mediji prenose da je snimak nastao tokom racije.

Prema pisanju britanskog Sana, Marijino lice i dijelovi tijela su prekriveni krvlju.

“Opusti se, stiže helikopter. Biće sve u redu, pokušaj da izdržiš, OK?”, čuje se na jednom snimku.

Na drugom snimku se vidi kako vojnik drži devojku i stavlja je u helikopter.

Nemoguće ju je bilo prebaciti drugačije jer su članovi bande zatvorili ulice pa je vojska morala da traži pomoć iz vazduha.

Prema nepotvrđenim informacijama, ‘La Katrina’ se sastala s još jednim šefom ogranka narko-kartela nakon čega su napali vojsku i policiju.

Fotografije pogledajte OVDE.

Kurir.rs/24sata.hr/Dejli Mejl