Podrška raskidu bilo kakve saradnje i strogom opozicionom kursu poslaniku Drašku Stanivukoviću je danas stigla i iz Gradskog odbora SDS Prijedor.

– Najjači udarac SNSD će biti da svi gradski i opštinski odbori budu neutrali i nezavisni od SNSD. Mi podržavamo inicijativu da sa SNSD nema nikakvog oblika saradnje, budući da su oni glavni krivac za opšte stanje našeg društva u kojem se nalazimo proteklih decenija – kaže poslanik u NSRS i predsjednik Gradskog odbora SDS Prijedor, Milan Tubin.

Foto: Siniša Pašalić/RAS

Tubin dodaje da će oni kao opozicija (SDS i PDP) u Prijedoru na predstojećim lokalnim izborima imati zajedničkog kandidata, te da je stava da Srpska demokratska stranka ne treba da vodi bilo kakve pregovore o saradnji sa SNSD, za koje naglašava da su glavni krivac za stanje u Republici Srpskoj.

Podsjećamo, koalicija SNSD i PDP u nekoliko opština i gradova dovedena je u pitanje, nakon što se u PDP pojavila inicijativa da ove dvije stranke prekinu svaki vid saradnje u svim lokalnim zajednicama.

Inicijativu je pokrenuo funkcioner i narodni poslanik PDP, Draško Stanivuković, koji je zatražio da PDP prekine svaki vid saradnje sa SNSD, jer kako kaže, PDP, nigdje ne smije da bude satelit SNSD.

Lider PDP, Branislav Borenović još uvijek se nije oglašavao po ovom pitanju, a Stanuvuković za sada ima podršku stranačke koleginice Jelene Trivić.

Srpskainfo