Pripadnici Policijske stanice Modriča uhapsili su državljanina Srbije iz Bogatića čiji su inicijali I.S, zbog postojanja sumnje da je u Novom Gradu izvršio krivično djelo prevara, saopšteno je danas iz prijedorske Policijske uprave.
I.S. je, na osnovu potrage koju je raspisala Policijska uprava Prijedor, uhapšen u nedjelju, 19. januara, i predat je na dalje postupanje pripadnicima Policijske stanice u Novom Gradu.

Pripadnici novogradske Policijske stanice su utvrdili da je I.S. dan ranije u sportskoj kladionici u Novom Gradu nakon više uplata tiketa i isplate dobitaka dovelo u zabludu radnicu da sačini više tiketa u iznosu od 2.100 KM koje će, navodno, naknadno uplatiti.

“Radnica je to i učinila, nakon čega je osumnjičeni iskoristio njenu nepažnju i napustio objekat sportske kladionice ne uplativši navedeni iznos”, naveli su iz policije.

Policija je tokom kriminalističke obrade utvrdila da je osumnjičeni tokom decembra prošle i u januaru ove godine u Banjaluci i Bijeljini izvršio tri prevare.

U toku je rad na dokumentovanju i kompletiranju predmeta nakon čega će protiv lica I.S. nadležnim tužilaštvima biti dostavljeni izvještaji za počinjena krivična djela.

“Apelujemo na građane da budu obazrivi i preduzmu adekvatne mjere s ciljem zaštite od prevara, kao i da o sumnjivim licima odmah obavijeste policiju na besplatni broj 122”, poručili su iz prijedorske Policijske uprave.

Agencije