Korisnici prava na novčana sredstava Centra za socijalni rad Prijedor ubuduće će putem “Pošta Srpske” moći da novac dobijaju i na kućni prag.
Ugovor o vršenju ove usluge u Prijedoru su danas potpisali vršilac dužnosti direktora prijedorskog Centra za socijalni rad Branislav Vujasin i direktor Radne jedinice za poštanski saobraćaj Prijedor Zoran Rosić.

Vujasin je rekao da je zahtjev starijih i bolesnih korisnika bio da im se isplate vrše putem “Pošte” kako bi izbjegli odlaske u banke, plaćanje prevoza, čekanje u redovima, troškove vođenja tekućeg računa ili davanje punomoći trećim licima.

“Riječ je o korisnicima koji žive sami, u poznim su godinama i narušenog zdravlja, ali i svima drugima koji žele da im iznos pripadajućeg prava donosi poštar na kućne adrese”, rekao je Vujasin novinarima u Prijedoru.

Vujasin je sve korisnike koji su zainteresovani za ovu uslugu pozvao da se obrate Centru za socijalni rad Prijedor gdje će službenici tu izmjenu evidentirati, a svi koji i dalje žele da primaju novac putem komercijalnih banaka ne treba da se obraćaju Centru, jer će biti nastavljena standardna isplata.

“Na evidenciji Centra je 2.300 lica koja ostvaruju novčane nadoknade u iznosu od 81 KM do 135 KM”, naveo je Vujasin.

Rosić je rekao da ova usluga nije bila u funkciji proteklih osam godina, a sada je, zahvaljujući novom rukovodstvu Centra za socijalni rad Prijedor, ponovo uspostavljena.

“Mi smo se obavezali da u roku od tri dana izvršimo štampanje uputnica i prenos novca do krajnjeg korisnika. Poštarina će biti dva odsto od uputničkog iznosa, što će biti naznačeno”, rekao je Rosić.

Isplate putem pošte počinju od ovog mjeseca, odnosno prava za februar biće isplaćena na kućne adrese u martu.

“Pošte Srpske” štampanje uputnica radiće bez naknade.

Agencije