Glumac Petar Božović izjavio je da mu se ne dopada sve ovo što se dešava u Crnoj Gori i da ga poslije ataka na svetinje Srpske pravoslavne crkve (SPC) više ništa ne čudi.

– Poslije sramnog priznavanja lažne države Kosovo začudilo je još mnogo stvari, a mislio sam da me ništa poslije toga ne može iznenaditi od vlasti u Crnoj Gori. Poslije ovog ataka na svetinje SPC, ne čudi me više ništa. Svi preci nam se prevrću po grobovima – istakao je Božović.

On je za portal Borba rekao da se nada da “bezumnici neće dozvoliti da se dogodi, ne daj Bože, nešto što niko ne želi”.

– Ipak, smo mi braća. I trebalo bi da nas to stalno opominje, pogotovo primjeri iz bliskih istorijskih događaja. Tih rana imamo dovoljno koje još nisu zarasle, nove nam ne trebaju. Nadam se da će nas istorija nečemo naučiti i da ne zovemo pomoć iz inostranstva i da ne izmišljamo druge neprijatelje nego da se pogledamu u oči, šta smo i kakvi smo i gdje smo pogriješili. Treba da sjednemo i kažemo, nas je malo, a njih mnogo i da pročitamo malo istoriju – poručio je Božović.

Na pitanje da li predsjednik Crne Gore Milo Đukanović treba da pročita tu istoriju i da se sjeti šta je bio prije 30 godina, a šta danas, Božović je odgovrio da ne bi pominjao nepomenike u Crnoj Gori.

Govoreći o tome da li je “umrla stara Crna Gora”, kako je rekao Matija Bećković, Božović je rekao da su mu umrli i majka i otac, te da su mu ostale Crna Gora i Srbija.

– Ako umru i njih dvije, opet ću biti siroče – naveo je glumački bard Petar Božović koji je ostvario više od 200 filmskih i pozorišnih uloga.

SRNA/Srpskainfo