,,Himna kosovskih junaka” pjevaće se i dalje, ne samo u Kučima, nego u čitavoj Crnoj Gori. Što reče Ivo Andrić, zagledan u Crnu Goru Njegoševog doba- ,,Sve što se u tim brdima rađalo, dolazilo je na svet sa refleksom kosovske krvi u pogledu…” Bravo Kuči

Piše: Jovan Jole Vučurović

Ova pjesma je danas strašno zasmetala režimu, pa se preko nje pokušava spinovati i podmetati. Digla se hajka na pjesmu, ali i na časne Kuče, koji su je ponosno pjevali na putu ka Hramu Hristovog Vaskrsenja.

Prije nekoliko dana režimu je zasmetala i stara crnogorska ,,Od Glave Zete“, jer slavi herojsku bitku naših predaka protiv neprijatelja i okupatora…Ta pomama odlično odslikava stanje ludila i straha u kome se nalazi Milo Đukanović, nemoćan da zaustavi stotine hiljada ljudi koji se nalaze u litijama širom Crne Gore…

A, inače, ova lijepa pjesma, koja upečatljivo ,,slika’’ sudbinu našeg naroda i njegovu borbu za slobodu, nastala je krajem osamdesetih za ,,potrebe“ jednog pozorišnog komada i jednog filma, pjeva se na raznim događajima i nisu je pisali ni Legija niti bilo ko drugi iz JSO, kako režimski spin želi predstaviti.

Ali, glupost je neuništiva, naročito kad je uvezana sa mržnjom, u ovom slučaju prema SPC, srpskom narodu i pravoslavnim vjernicima. Nego, izdajničkom režimu smeta i Gorski Vijenac, isti ne daju da Crna Gora ima Njegošev dan, smeta im u njihovom nacističkom ludilu sve što je srpsko, pravoslavno, što je tradicionalna Crna Gora…ali, to je njihov problem.
,,Himna kosovskih junaka“ pjevaće se i dalje, ne samo u Kučima, nego u čitavoj Crnoj Gori. Što reče Ivo Andrić, zagledan u Crnu Goru Njegoševog doba- ,,Sve što se u tim brdima rađalo, dolazilo je na svet sa refleksom kosovske krvi u pogledu…“ Bravo Kuči!

Izvor: IN4S