U organizaciji Narodne biblioteke “Ćirilo i Metodije”, večeras se prijedorskoj publici predstavila višestruko nagrađivana književnica iz Banjaluke Tanja Stupar Trifunović.
Ona je na književnoj večeri nazvanoj “Razgovori” predstavila svoj noviji stvaralački opus od četiri knjige – dva romana i dvije knjige poezije.

Prvi put je predstavljen i roman “Otkako sam kupila labuda” – dobitnik nagrade “Zlatni suncokret” koja se dodjeljuje već 23 godine za najbolje književno ostvarenje na srpskom govornom području objavljeno u toku prethodne godine.

“Publika je veoma dobro reagovala na roman, što je mene posebno obradovalo i što je ponekad mnogo važnije od nagrada”, istakla je Trifunovićeva.

Ona je dodala da se njena proza i poezija prepliću.

“Ja ne bježim od toga da u poeziji budem narativna i da iskoristim momenat da negdje pričam priču kroz poeziju jer mi je to blisko, a ne bježim ni od toga da u romanima iskažem taj lirski momenat”, rekla je autorka.

Trifunovićeva je predstavila i knjigu poezije “Razmnožavanje domaćih životinja” za koju je dobila književne nagrade “Risto Ratković” i “Milica Stojadinović Srpkinja”.

Direktor Biblioteke Mara Ećim rekla je da je ovo prva promocija u ovoj godini i najavila u predstojećem periodu zanimljive književne večeri.

Agencije