U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se noćas dogodila na pružnom prelazu Zmajevo-Kucura kod Vrbasa, kada je na putničko vozilo naletio voz, stradali su B. C. (25) i V. O. (17) koji su u momentu udara bili u automobilu koji se kretao.

Fotografije sa lica mjesta prikazuju silinu udesa koji je u trenutku odnio dva mlada života.

Kako Blic nezvanično saznaje, nesreća se dogodila na nekategorisanom putu sa samo jednom saobraćajnom trakom, a mašinovođa je pokušao da signalizira da nailazi voz.

Foto: RAS Srbija

Iako su ekipe Hitne pomoći, MUP – a i Željezničke operativne komisije brzo odazvale pozivu, mladićima nije bilo spasa.

Vrbaska policija i javni tužilac obavili su uviđaj na licu mjesta, a tijela stradalih prevezena su u Institut za sudsku medicinu u Novom Sadu.

Prema preliminarnim rezultatima, sumnja se da se udes dogodio usljed nepažnje vozača automobila jer mu je, navodno, mašinovođa uputio zvučne i svjetlosne signale o dolasku voza, ali da mladić nije zaustavio vozilo.

Nakon nesreće, pružni saobraćaj bio je obustavljen skoro četiri sata, nakon čega je vraćen u normalu.

U saopštenju preduzeća “Srbija Kargo”, navedeno je da se udas dogodio noćas u 00.50 časova u blizini stanice Zmajevo, kada je tranzitni teretni voz koji je saobraćao iz Makedonije prema Mađarskoj udario u automobil “reno”, a naglašeno je da je saobraćaj uspostavljen oko 4 sata ujutru.

Srpskainfo