Javna edukativna tribina “Karavan kulture govora” biće održana večeras u Prijedoru u okviru aktivnosti Ministarstva informisanja i kulture Srbije koju su podržali Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske i Udruženje za unapređenje i razvoj kulture javnog govora “Izražajnost” iz Srbije.
“Tema tribina je unapređenje kulture govora s ciljem podizanja svijesti o značaju lijepog i pravilnog izražavanja na srpskom jeziku. Predavači na ovoj tribini su lingvista Milorad Telebak, srpsko-francuski humanitarac Arno Gujon i komunikolog Slobodan Roksandić”, navodi se u saopštenju Gradske uprave Prijedor.

“Karavan kulture govora” biće održan u Pozorištu Prijedor u 19.00 časova, a za 18.45 časova predviđeno je obraćanje novinarima.

Za grupu učenika prijedorskih osnovnih i srednjih škola biće održane dvije edukativne radionice o poboljšanju govornih navika i to sutra i u četvrtak, 13. februara, od 11.00 do 14.00 časova u prostorijama Gradske čitaonice.

“Organizujući edukativnu tribinu i radionice, nakon gradova u Srbiji i Republici Srpskoj i dijaspori, i Prijedor se uključio u aktivnosti zaštite srpskog jezika i pisma, odnosno očuvanja nacionalnog identiteta”, dodaje se u saopštenju.

Agencije