Rekao je da oni koji ne znaju razliku između kosti i mošti možda jesu građani Crne Gore, ali ne i Crnogorci

Obraćajući se vjernicima nakon završenog Krsnog Hoda u Baru, o. Gojko Perović istakao je da je „Gospod zatvorio nebo za svaku kišu i snijeg“. te da nas prosto poziva na šetnju.

„Ne pamti niko ovaku zimu, ovo se proljeće ušunjalo među nas i Vaskrs došao u vrijeme Božića. Ruku pod ruku proslavljamo ta dva praznika, pa zato i šetamo“.

On je istakao ogromno zadovoljstvo zbog toga što svi koji šetaju savršeno dobro znaju zašto to čine, i da vrijedi boriti se i istrajati u ovoj mirnoj i dostojanstvenoj bici za spas svetinja.

Naglasio je i da je Crkva pripremila izvanredan pravni tekst, koji su pregledali najeminentniji stručnjaci iz te oblasti, i da će tek kada se preda ta ustavna inicijativa scima biti jasno koliko je Zakon bezvrijedan.

Zamolio je i braću opozicionare da stanu zajedno sa sveštenstvom i narodom, i da ne pokušavaju „uređivati litije“.

„Ništa ne pozivajte i ništa ne predlažite pred kamerama i mikrofonima. Ako imate nešto dođite i recite nam, kao brat i sestra, ili uzmite epitrahilje pa vi ovo vodite.“.

Rekao je da oni koji ne znaju razliku između kosti i mošti možda jesu građani Crne Gore, ali ne i Crnogorci.

Osvrćući se na brojnost litija, ocijenio je da oni drugi ne vide samo ono što žele, pa da stoga i slabo broje, te da su se odrekli svega za šta su se borili njihovi preci.

Istakao je i da je vjernike i Crkvu napao predsjednik Milo Đukanović, koji krši Ustav ove zemlje.

„Ništa ne znaju. Ne govore istinu. Sve bi prevrnuli i sve pokvarili. I zato – ne damo svetinje!“, zaključio je otac Gojko.

Izvor: IN4S