Teška životna sudbina zadesila je Borku Јanjetović iz sela Svodna kod Novog Grada koja živi sa dva sina.

Ova “žena borac” nema stalno zaposlenje, dok jedan sin ima aspergerov sindrom. Tročlana porodica Јanjetović živi u trošnoj kući, a kako bi nastavili svoju borbu za boljim životom neophodna im je naša pomoć.

Svaki dan, nova je neizvjesnost za Borku Јanjetović, koja i pored teških zdravstvenih problema, radi za nadnicu kako bi zaradila za osnovne životne potrebe svojih sinova. Oni su Borkina jedina podrška i pomažu joj da život u trošnoj kući ipak bude topli dom.

– Prošle godine sam kod komšija radila, beremo i mrvimo kukuruze, onda su mi oni usjekli jednu prikolicu drva, snalazim se – priča Borka.

Pored životnih teškoća i rijetkog oboljenja osamnaestogodišnji Milorad najbolji je učenik u Јavnoj ustanovi Centru Sunce u Prijedoru. Nedavno je završio i kurs novinarstva. Kaže da mu je mama najveća podrška.

– Mama je uvijek borac i dalje će biti, ona meni pomaže šta god treba i ja njoj pomažem – kaže Miroslav.

Teško je, ali Borki ponos ne dozvoljava da poklekne, jer misli na svoje sinove. Za hranu imaju, ali pristojan krov nad glavom Јanjetovićima je neophodan.

– Imam najveće probleme sa vlagom, nema podova nikakvih, nemam fasade, nemam oluka, kupatilo maleno, slabo, ispucalo, sve je dosta dotrajalo – navodi Borka.

Milorad kaže želja mu je da ima svoju sobu kako ne bi morao sa bratom da dijeli ležaj. Ovoj skromnoj, ali vrijednoj porodici, neophodna je pomoć dobrih ljudi, kako bi trošnu kuću renovirali i nastavili svoju životnu borbu za bolje sutra.

RTRS