Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković je na današnjoj konferenciji za novinare pozvao sve zainteresovane građane da do 5. marta izvrše uvid u nacrte autoputa i da dostave eventualne primjedbe u pisanoj formi, kao i da dođu na javnu raspravu o nacrtima koja će se održati 4. marta u kinu `Kozara` i na kojoj takođe mogu iznijeti stvari koje uoče

“Izgradnjom autoputa Prijedor – Banjaluka na teritoriji grada Prijedora biće obuhvaćeno oko stotinu objekata privatnog vlasništva, od kojih oko 60 odsto pomoćnih, a 40 odsto stambenih”, izjavio je danas gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković.

On je dodao da se ovim autoputem na teritoriji Banjaluke zahvata oko 340 objekata, da je dužina prijedorskog dijela 19 kilometara, a banjalučkog 20.

Nacrti Plana parcelacije za autoput dionica Banjaluka – Prijedor i Izvještaja o strateškoj procjeni uticaja na životnu sredinu autoputa dionice Banjaluka – Prijedor izloženi su u prostorijama Gradske uprave i sve informacije dostupne su u Odjeljenju za prostorno uređenje na 2. spratu u kancelarijama 48 i 55.

“Ovaj autoput uključuje se na autoput Banjaluka – Gradiška u mjestu Kuljani u Banjaluci, a gradi se do izlaska na magistralni put između naselja Kalate i crkve u Gornjim Orlovcima. Definisana je jedna petlja koja se nalazi između Babića i Omarske i moći će joj se prići sa magistralnog puta i iz smjera Kozarca i iz smjera Omarske”, naveo je Đaković.

Uvid u nacrte ovih dokumenata može se izvršiti svakim radnim danom od 7.30 do 15.30 časova u Prijedoru, kao i od 8.00 do 16.00 časova u Instututu za građevinarstvo “IG” Banjaluka koji je nosilac izrade Plana i Izvještaja.

U narednoj fazi uslijediće autoput Prijedor – Novi Grad i brza cesta Prijedor – Kozarska Dubica.

prijedorgrad.org