Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković i novoimenovani generalni konzul Hrvatske u Banjaluci Zoran Piličić saglasili su se danas da zajedno treba i dalje nastaviti popravljati uslove života Hrvata i svih drugih povratnika u Prijedoru i u drugim sredinama.
Đaković je rekao da je sa Piličićem razgovarao o potrebama Hrvata koji žive u Prijedoru.

“Definisali smo šta je do sada rađeno, kao i planove. Složili smo se da treba zajedno da nastavimo sa popravljanjem uslova življenja Hrvata, ali i svih povratnika koji su u Prijedoru, ali i na svim prostorima gdje se nalaze”, rekao je Đaković novinarima nakon sastanka sa Piličićem.

On je dodao da se korektni odnosi i saradnja nastavljaju uz učešće i grada Prijedora, Republike Srpske i Hrvatske koja već godinama iskazuje volju da pomogne stanovništvu na ovim prostorima, pa i u gradu Prijedoru.

Piličić je rekao da je ovo njegova prva posjeta Prijedoru kao generalnog konzula i da je sa gradonačelnikom Prijedora razgovarao o statusu i uslovima života Hrvata na području Prijedora.

“Moj utisak je da postoji dobra volja i maksimum dobre volje da se učini sve što je moguće i u tom kontekstu razgovarali smo o konkretnim projektima, infrastrukturi, asfaltiranju puteva, dogradnji, sječi šume i struji, kao i o dinamici realizacije svih tih projekata”, naveo je Piličić.

Agencije

Foto:prijedorgrad