Iako je i izgled prilično važan faktor privlačnosti, mnogo važnija stavka u pronalaženju partnera su njegove, odnosno njene osobine.

Sigurno svako od vas u glavi ima neku listu kriterijuma koje bi trebalo da zadovolji vaš idealan partner, a stručnjaci smatraju da vas ove tri osobine čine najprivlačnijim suprotnom polu:

Smisao za humor

Verujemo da je smisao za humor većini vas na listi osobina koje tražite kod partnera i to pri njenom samom vrhu. Stoga je posve logično da potencijalni partneri isto to traže i kod vas. A da je smisao za humor jedna od najvažnijih stavki u vezi, potvrdili su i naučnici.

“Ljudi s dobrim smislom za humor su atraktivni partneri i generalno imaju više uspeha u pronalaženju partnera”, potvrdili su 2015. naučnici sa Univerziteta u Albaniju.

Samopouzdanje

Vrlo jednostavno – žena koja ima samopouzdanja mnogo je privlačnija od one koja ga nema. Muškarci žele ženu koja je zadovoljna svojim životom jer žele da budu deo tog života.

Ambicioznost

Žene koje znaju šta žele u životu i trude se da ostvare svoje ciljeve, mnogo su privlačnije od onih koje nemaju baš nikakve ambicije. Isto važi i za frajere jer niko ne želi partnera bez ikakvih snova i ciljeva u životu. Zapravo, sve navedene stavke podjednako važe i za muškarce i za žene.

Izvor: Index.hr