Malo su se zaigrali u Sarajevu, jer je bič stranaca odavno van upotrebe, i to zahvaljujući politici Banjaluke koja na pretnje batinama i uvrtanjem ruku odgovara poštovanjem dejtonskih pravila

ČUVENA trojka, Bakir Izetbegović (SDA), Željko Komšić (DF) i Fahrudin Radončić (SBB), pokušala je nakon nedavnog zajedničkog sastanka da se predstavi kao aposolutni gospodar u BiH. I to u Bosni kakvu je još Alija zamislio.

Ne interesuju njih Republika Srpska, ni Dejtonski sporazum. Ne interesuju ih ni Srbi, ni Hrvati, niti njihov položaj i ustavna prava u odlučivanju. Trojici “mudraca”, koji se zaklinju samo u unitarnu BiH, bitno je samo da još jednom istaknu, a Banjaluci nametnu, svoja izmišljena pravila o ustrojstvu BiH. I to mora da se poštuje. Jer, tako veli Sarajevo.

Ako se slučajno ne poštuju sarajevska pravila, tu su stranci da potegnu bič i udare pre svega po Srbima. Malo su se zaigrali u Sarajevu, jer je bič stranaca odavno van upotrebe, i to zahvaljujući politici Banjaluke koja na pretnje batinama i uvrtanjem ruku odgovara poštovanjem dejtonskih pravila koja su ti isti stranci pisali.

Da ne bude na tapetu Sarajeva samo RS potrudio se Bakir Izetbegović, prvi od mudraca, koji uporno pokušava da isprovocira predsednika Srbije Aleksandra Vučića da bi do kraja realizovao svoj plan napada na Srbe. Zasmetalo je tako Bakiru što Vučić ne disciplinuje Dodika.

Isti ti zagovornici “nemešanja u unutrašnje stvari” traže da predsednik Srbije rediguje govore članu Predsedništva BiH?! Vučić im je u više navrata poslao jasnu poruku: Srbija se drži slova “Dejtona”, poštuje dva entiteta i tri konstitutivna naroda i njihova ustavna prava. Spremna je da pomaže razvoju i Republike Srpske i BiH, što dokazuje konkretnim ulagaganjima.

Ponavljanje je majka znanja, pa će možda jednom i Bakir i njegova bulumenta shvatiti da opasnost ne dolazi iz Beograda.

Novosti.rs