Pripadnici policijske uprave Banjaluka od Gorana Todorića, vozača u Ministarstvu uprave i lokalne samouprave Republike Srpske na čijem je čelu Lejla Rešić, privremeno su oduzeli posebni uređaj za davanje svjetlosnih i zvučnih signala, takozvane treptače i izdali mu prekršajni nalog zbog njihovog nezakonitog korišćenja.

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

– U okviru akcije “Pojačana kontrola učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu i sankcionisanje vozača koji u vozilima protivzakonito posjeduju i koriste uređaje za davanje posebnih svjetlosnih znakova i zvučnih signala”, policijski službenici PU Banjaluka su 2. marta oko 8.30 u ulici Skendera Kulenovića u Banjaluci obavili kontrolu vozila “škoda superb” u vlasništvu Ministarstva uprave i lokalne samouprave RS kojim je upravljao Todorić, unutar koga su uočili “treptače”. Navedeni uređaj je privremeno oduzet za šta je vozaču Goranu Todoriću izdata potvrda o privremenom oduzimanju predmeta i izdat mu je prekršajni nalog zbog kršenja Zakona o osnovama bezbjednosti na putevima BiH – potvrđeno je za Glas Srpske iz MUP Republike Srpske.

Podsjećanja radi, policija je prije dva dana “treptače” oduzela i od Milenka Kosovića, vozača šefa Kluba poslanika SDS u Narodnoj skupštini Republike Srpske Miladina Stanića.

Nakon što je Glas Srpske objavio tu informaciju, iz Narodne skupštine Republike Srpske saopšteno je da je generalni sekretar Narodne skupštine Nebojša Zgonjanin 25. oktobra 2019. godine obavijestio Službu voznog parka parlamenta o dopisu MUP Srpske u kojem je navedeno da “samo vozila koja se smatraju vozilima pod pratnjom mogu koristiti svjetlosnu signalizaciju, a da je jedino takvo vozilo u republičkom parlamentu vozilo predsjednika parlamenta”.

Srpskainfo