Grupa od 17 odbornika Skupštine grada Prijedora uputila je danas zahtjev da 11. marta bude održana posebna sjednica Skupštine za čiji dnevni red je predložila smjenu predsjednika gradskog parlamenta Ajdina Mešića.
Pred odbornicima će biti i izbor novog predsjednika Skupštine i imenovanje komisije za primopredaju ove dužnosti, kao i imenovanja komisija koje će biti zadužene za proceduru izbora i imenovanja direktora Centra za socijalni rad Prijedor i Upravnog odbora Agencije za ekonomski razvoj grada Prijedora “Preda-PD”.

Na dnevnom redu je i imenovanje Odbora za saradnju sa dijasporom, dopuna komisije za podrušku povratku i produženje mandata vršiocu dužnosti direktora Agencije “Preda-PD” Aleksandru Drljači, saopšteno je iz Skupštinske službe grada Prijedora.

U obrazloženju je navedeno da je inicijativa za smjenu predsjednika Skupštine grada Prijedora pokrenuta 13. januara, a da su sad stečeni uslovi za njenu realizaciju, kao i za druga imenovanja, budući da je na prethodnoj posebnoj sjednici, 28. februara, imenovana nova Komisija za izbor i imenovanje, nakon više sudskih presuda kojima je ustanovljeno da je Skupština grada od februara prošle godine donijela niz nelegalnih akata.

Zahtjeva se da posebna sjednica Skupštine grada Prijedora bude održana u srijedu, 11. marta, u 10.00 časova.

Inicijativu za sazivanje posebne sjednice potpisalo je svih osam odbornika SNSD-a, svih pet samostalnih odbornika, oba odbornika PDP-a, jedan odbornik DF-a i jedan od pet odbornika SDS-a.

Ostalih 14 odbornika čini šest odbornika DNS-a, četiri od pet odbornika SDS-a, tri odbornika SDA i jedan odbornik SDP-a BiH.

Za sutra u 13.00 časova zakazan je sastanak šefova odborničkih klubova u vezi sa zahtjevom za održavanje posebne sjednice.

U februaru su održane dvije posebne sjednice na zahtjev iste grupe odbornika.

Redovna sjednica Skupština grada Prijedora predviđena je za 18. mart.

Agencije