Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je danas u Banjaluci sa ambasadorom Republike Kine u BiH Đi Pingom, koji mu je uručio rođendansku čestitku kineskog predsjednika Si Đinpinga.

– U čestitki se, između ostalog, navodi da kineski predsjednik pridaje veliku važnost razvoju odnosa između Kine i BiH, i da će na platformi inicijative “Pojas i put” i saradnji Kine i zemalja centralne i istočne Evrope učiniti sve da se produbljuje saradnja na dobrobit Kine i BiH i naših naroda – saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva.

Ambasador Kine u BiH ponudio je pomoć svoje države u novonastaloj situaciji u Republici Srpskoj, koja bilježi prve zaražene virusom korona.

Kineski ambasador uručio je srpskom članu Predsjedništva pismo podrške i donaciju od 2.000 evra, koju su potpisali i poslali kineski trgovci koji rade u Banjaluci, dodaje se u saopštenju.

U saopštenju se ističe da će novac, koji su donirali kineski trgovci i koji je predat srpskom članu Predsjedništva BiH, biti uručen Odjeljenju inteznivne njege Univerzitetskog kliničkog centra Banjaluka.

SRNA/RTRS