Predsjedništvo PDP u srijedu će odlučiti o sudbini potpredsjednika stranke i predsjednika Gradskog odbora Bijeljina Slaviše Markovića, koji je prije nekoliko dana, mimo odluke partije, potpisao sporazum o koalicionoj saradnji na lokalnom nivou s Gradskim odborom SNSD.

Prema saznanjima Srpskainfo, članovi Predsjedništva će staviti pred Markovića izbor, isti kao što je SDS učinio u slučaju Miće Mićića, a to je da raskine sporazum sa SNSD ili će biti isključen iz stranke.

Marković se juče nije javljao na telefon, dok je član Predsjedništva PDP i poslanik u parlamentu Srpske Ljubiša Krunić potvrdio za Srpskainfo da će u srijedu prisustvovati navedenom sastanku.

On je istakao da je još rano govoriti šta će se desiti na sastanku, ali da je njegov lični stav da je koalicioni sporazum sa SNSD neprihvatljiv.

– Osuđujem sve one opozicionare koji su u koaliciji sa SNSD ili koji planiraju da potpišu te koalicine sporazume sa tom strankom. Na sjednici Predsjedništva ću se založiti da PDP donese zaključak kojim se zabranjuje svim opštinskim ili gradskim odborima da ulaze u koaliciju sa SNSD – istakao je Krunić.

Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija

Ljubiša Krunić

Dodaje da je stava da SNSD ne radi dobro za dobrobit građana te da je zbog toga protiv bilo kakve koalicije sa tom strankom. Krunić kaže da kao opozicioni poslanik ima obavezu da djeluje kritički i oštro jer tako traže građani koji su mu dali svoj glas na izborima.

– SNSD radi loše, a tome u prilog ide podatak iz 2018. godine da od 255 javnih preduzeća u Srpskoj nijedno nije poslovalo pozitivno već su svi poslovali negativno. To je dovoljan pokazatelj da se radi o lažnim patriotama, koji uništavaju ekonomiiju i privredu Republike Srpske – tvrdi Krunić.

On ističe da cilj opozicije treba da bude promjena vlasti, ali ne da bi oni mogli sjesti u fotelje, već da se prekinu ilegalni tokovi novca. Krunić ističe da konkretno misli na tendere preko kojih se godišnje „opere“ blizu milijarda KM.

– Tenderi, javne nabavke, kriminal i korupcija, sve su to izvori ilegalnih tokova novca. Cilj nam je da se borimo protiv toga. U Republici Srpskoj imamo toliko resursa da se može živjeti fantastično, ali nažalost preko 80 odsto stanovnika trenutno živi na egzistencijalnom minimumu – naveo je Krunić.

Srpskainfo