U poljoprivrednim apotekama u prijedorskoj regiji ima repromaterijala i stočne hrane, rekao je Srni rukovodilac prijedorske kancelarije Resora za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi pri Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Danijel Egić.
Egić je dodao da je juče obavljen razgovor u vezi sa kontrolom stanja u poljoprivrednim apotekama, te da, za sada, nema problema.

“Poljoprivredne apoteke imaju dovoljno repromaterijala. Manje su količine sjemenskog luka i krompira, ali se nadamo da će biti dovoljne jer su proizvođači ranije kupili sjeme”, rekao je Egić.

Prema njegovim riječima, u poljoprivrednim apotekama ima sjemena hibrida kukuruza, mineralnih đubriva i zaštitnih sredstava.

Egić je naglasio da poljoprivredne apoteke imaju i zaštitna sredstva za prve tretmane u voćnjacima, dok su za kasnije tretmane sredstva i inače nabavljana kasnije.

On je naveo da nema problema ni kada je riječ o stočnoj hrani i da poljoprivredne apoteke imaju koncentrate, premikse i žitarice za ishranu stoke.

Agencije