Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, podnijeli su danas izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, protiv J. J. iz Novog Grada, zbog sumnje da je počinio krivična djela zloupotreba ovlašćenja u privredi i utaja poreza i doprinosa.

-Osumnjičeni se tereti da je kao odgovorno lice preduzeća iz Novog Grada, u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi za pravno lice, u periodu od 2009. do 2011. godine, naložio da se radnicima zaposlenim po osnovu privremenih i povremenih poslova, umjesto uplate na žiro račun, isplata plata i drugih naknada obavlja u gotovini – saopšteno je iz Policijske uprave Prijedor.

Osumnjičeni kako se navodi je plate isplaćivao bez obračunavanja i plaćanja propisanih obaveza poreza i doprinosa na lična primanja, te da se u cilju prikrivanja isplate ličnih primanja i izbjegavanja plaćanja propisanih poreskih obaveza, u poslovnoj dokumentaciji ne evidentira isplata plata i drugih primanja.

-Na ovaj način svjesno je izbjegnuto plaćanje propisanih poreza i doprinosa u ukupnom iznosu od 42.431,27 KM, od čega se iznos od 3.787,66 KM odnosi na porez na lična primanja – zaključili su iz PU Prijedor.

Srpskainfo