Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas da je Vlada donijela odluku da se do 30. juna obustavi plaćanje obaveza po osnovu poreza na dobit i sve naknade koje proističu iz završnog računa.

Višković je na konferenciji za novinare u Banjaluci rekao da je Vlada odlučila da se na tri mjeseca prolongiraju obaveze privrednih subjekata prema IRB-a.

– Donesena je odluka da se članovi Vlade odreknu 50 odsto ličnih primanja za mart, a sredstva će biti uplaćena u Fond solidarnosti – rekao je on.

Донијели смо одлуку да ће се сви чланови Владе одрећи 50 одсто својих примања за март, која ће се уплатити у Фонд солидарности – предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.

Posted by Влада Републике Српске on Četvrtak, 26. March 2020.

Višković je rekao da je preporuka Vlade da se zaposleni u javnom sektoru čija je plata veća od 1.000 KM, osim radnika u zdravstvu, odreknu deset odsto primanja u korist Fonda solidarnosti.

– Moramo pokazati solidarnost prema radnicima u realnom sektoru i sredstva prikupljena u Fond solidarnosti biće iskorištena za pomoć njima – rekao je predsjednik Vlade Srpske.

On je naveo da se veoma aktivno radi na formiranju fonda za pomoć privredi.

Obracanje premijera Srpske #RTRS #UŽIVO

Posted by RTRS vijesti on Četvrtak, 26. March 2020.

RTRS