epa08181942 US Capitol police respond to Anti-Trump protesters blocking traffic on Pennsylvania Avenue near the US in the US Capitol in Washington, DC, USA, 31 January 2020. The impeachment trial of US President Donald J. Trump continues today with the deliberation and vote on the need for testimony by witnesses. EPA-EFE/SHAWN THEW

Sumnja se da je u Srbina, koji je važio za jednog od najtraženijih pripadnika Balkanskog kartela, pucao Hoze Visent Rivera, koji je potom i sam likvidiran.

Dejan Stanimirović (45), zvani Markos, za kojim je tragao Evropol zbog sumnje da je švercovao drogu u Nemačku i Španiju, ubijen je u srijedu u gradiću Gvamal u Kolumbiji.

Korona spriječila put

Kako prenose mediji, Stanimirović je bio jedan od najtraženijih pripadnika Balkanskog kartela u Evropi. Istražitelji su najprije sumnjali da je on nastradao tokom igre ruskog ruleta u kući šefa bivše paravojne formacije i narko-bosa Hozea Visenta Rivere, zvanog Vojnik. Međutim, istraga je ubrzo promijenila pravac.

Tražili ga širom evrope

Dejan Stanimirović Markos navodno je bio jedan od najtraženijih Srba u Evropi.

– Evropol ga je sumnjičio da je pripadnik Balkanskog kartela koji švercuje drogu iz Južne Amerike u Evropu. U Portugalu se vodi postupak protiv njega zbog 3,5 tona hašiša. Takođe, prije desetak godina Nemačka i Španija istraživale su ga zbog sumnje da je finansirao pošiljku kokaina namijenjenu Evropi – preneli su kolumbijski mediji.

– Stanimirović, za kojim je na snazi bila potjernica zbog trgovine drogom, u Kolumbiju je ušao 16. februara iz Ekvadora. Namjeravao je da se vrati u Evropu, ali kako su aerodromi širom Evrope zatvoreni zbog koronavirusa, a i u Kolumbiji je na snazi mjera samoizolacije, ostao je u kući Rivere i iz nje nije izlazio 15 dana – otkrili su izvori iz istrage, piše Kurir.

Ubili policajce

Policajci su se potom vratili do kuće u blizini koje je Stanimirović pronađen.

– Vojnik i ljudi koji rade za njega najvjerovatnije su vidjeli naoružane ljude, prema tvrdnjama kasnije uhapšenih, pomislili su da su to saradnici Stanimirovića. Tada su iz kuće zapucali na njih. U vatrenom obračunu ubijen je Vojnik, kao i dvojica policajaca – ispričali su oni.

Srpskainfo