Draško Stanivuković, poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini i kandidat ove partije za gradonačenika Banjaluke, nastavio je ovih dana sa snimanje promotivnih video klipova u kojim, navodno, dijeli pomoć ugroženim kategorijama stanovništva.

Na snimku, objavljenom, Stanivuković, glasom punim samilosti i saosjećanja, dodjeljuje paket, navodno sa životnim namirnicima, jednom sredovječnom gospodinu. Sve to ne bi izazvalo mnogo pažnje, da taj gospodin, zapravo, nije statista u brojnim Stanivuković video – klipovima, od Bratunca do Banje Luke! Zvuči tragikomično, ali, zavisno od potreba snimanja, ovaj gospodin je jedan dan zabrinuti mještanin Zalužana, drugi dan živi u Česmi, a treći mijenja mjesto prebivalište i postaje Bratunčanin…

Slučajno ili ne, NN statista sa snimaka, počinje se pojavljivati u raznim ulogama neposredno nakon što se Stanivuković promovisao za kandidata za gradonačelnika.

Pa, krenimo hronološkim redom (sve ovo možete vidjeti i na priloženim fotografijama):

17. novembar 2019. godine – Zalužani, grupica navodnih mještana ovog naselja, zajedno sa Stanivukovićem, ukazuje na problem sa pružnim prelazom. U prvim, redovima je i NN glumac, koji drži transparent u rukama na kojem stoji „Da li je neko potrebno da neko izgubi život da bi nadležni odreagovali“. Za potrebe snimanja, ovaj gospodin daje i izjavu okupljenim TV ekipama, predstavljajući se kao mještanin Zalužana, te zabrinuto govori „Prošle godine je ovdje, na Badnjicu zablokirao autom i stajao na prugi jedno pola sata…I onda djeca tu prolaze, čekaju tu ne mogu proći…“.

19. januar 2020. godine – lokacija Derviši. Ovaj put, pojavljuje se u ulozi mmještanina Podgoričke ulice u Dervišima, Kamere ga snimaju kako pali svijeće i ukazuje na problem prelaska ovog pružnog prelaza.

23. januar 2020. godine – Zajedno sa Stanivukovićem, pojavljuje se u grupi njegovih pristalica tokom predaje krivične prijave pred Okružnim tužilaštvom u Banjaluci.

25. januar 2020. godine – Za potrebe ovog snimanja, seli se stotinama kilometara od Banjaluke, mijenja prebivalište i ponovo se ukazuje, ovaj put kao mještanin Bratunca. Sjedi u desetom redu tamošnjeg Doma kulture na opozicionom skupu „Buđenje Srpske“. Ovaj put, ostaje u ulozi statiste, ne daje izjave.

6. februar 2020. godine – Ovaj put, statira na sjednici Izbornog štaba Gradskog odbora PDP-a. Neke stvari već se razaznaju.

20. februar 2020. godine – Nepunih mjesec dana kasnije, glumac ponovo mijenja prebivalište. Vraća se u Banjaluku, a ovaj put se na Stanivukovićevom Fejsbuk profilu ukazuje se kao mještanin Paprikovca. Istini za volju, karte su već otkrivene, pa je fotografija naslovljena kao „Radni sastanak oko aktivnosti koje preduzimamo u ovoj mjesnoj zajednici Paprikovac.“

23. februara 2020. godine – Protest navodnih mještana Česme sa zahtjevom za izgradnju novog mosta preko Vrbasa. Za potrebe ovog snimanja, Stanivukovićev glumac postaje mještanin Česme. Ni ovaj put ne daje izjave. Malo poslije protesta, ukazuje se i na fotografiji, objavljenoj na Stanivukovićevom fejsbuk profilu, naslovljenoj „Sa domaćinima u Česmi“.

6. april 2020. godine – Ovaj put, naš junak je u ulozi ugroženog penzionera, a na video snimku vidi se kao mu Stanivukovićev saradnik predaje paketić u kojem je navodno neka pomoć. Nije navedena lokacija.

Izvor: Banjaluka.net