Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je čestitku, povodom predstojećeg Uskrsa, nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću, biskupima, sveštenstvu i svim građanima katoličke vjeroispovijesti, sa željom da ovaj veliki praznik Hristovog Uskrsnuća proslave u miru, blagostanju i radosti sa svojim najbližim.

– Ovaj najveći hrišćanski praznik prilika je da iskažemo i najveće hrišćanske vrline kao što su mir, ljubav i poštovanju među svim ljudima dobre volje, a kojih nikada ne smijemo da se odreknemo. Te vrijednosti su dio hrišćanskog naroda i radi izgradnje tolerantnijeg društva u BiH moramo stalno da ih se pridržavamo za dobrobit svih njenih naroda – istakao je Dodik u čestitki.

Srpski član Predsjedništva poželio je svim vjernicima katoličke vjeroispovjesti da radosni praznik Hristovog uskrsnuća, koji slavi novi život, vjeru i nadu u bolje sutra, bude nadahnuće za jačanje međusobnog razumijevanja, solidarnosti i tolerancije među ljudima i narodima, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

– Upućujući Vam izraze dubokog poštovanja, želim Vam srećan i blagosloven Uskrs i da predstojeće praznične dane s obzirom na epidemiju virusa korona obilježite skromno u krugu svojih najbližih kako bi sačuvali i sebe i njih – poručio je Dodik u čestitki upućenoj nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Puljiću povodom predstojećeg praznika Uskrsa.

Vjernici katoličke vjeroispovijesti sutra proslavljaju Uskrs.

Čestitke su uputili predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i hrvatski član Predsjedništva Željko Komšić. Takođe, srećan praznik svim katolicima poručili su predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Vlade RS Radovan Višković, predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija i predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović.

Izvor: SRNA/Srpskainfo