Kao seksualni psihofiziolog, dr Nikol Prauz proučava mentalne i fizičke promene koje se događaju tokom seksa, a karijeru je izgradila osmišljavajući inovativne uređaje, protokole i eksperimente kako bi to učinila.

– Moj cilj je da prepoznam opšte zdravstvene prednosti seksualne stimulacije. Postoji dobar razlog da verujemo da postoji veza između seksa i dobrog zdravlja – kaže Prauz za “Men’s Journal”.

Pa, koje su to situacije u kojima bi seks ljudima dobro došao kao lek?

Kad ne možete da zaspite
Šta će vam biljni čaj ako postoji seks?!

Kad pokušavate da se pomirite s partnerom
Čak i ako se vaš partner izvinio, a vi bi ga i dalje najradije ošamarili, radije ga lupite po guzi i za nekoliko minuta će se sve vratiti na staro.

Kad ste pod velikim stresom na poslu
Kad imate toliko posla, da nema šanse da posao ostavite van kuće, odvojite malo vremena za partnera i odmah ćete lakše nastaviti s radom.

Kad ne stignete da vežbate
Ne poričemo da vežbanje i te kako blagonaklono deluje na naše zdravlje, ali ima dana kada jednostavno nećete stići do teretane. Uživajte zato u vežbi s partnerom, jedan na jedan.

Nakon lošeg šišanja
Plakali ste, obradili ste novu sebe u mislima, javili ste se najboljoj prijateljici, ali i dalje ste u komi. Seks će vam u ovom trenutku pomoći da se prisetite da frizura nije najseksi stvar na vama.

Nakon impulsivne kupovine donjeg veša
Ako ste potrošili više nego što ste mislili i sad vam je žao, odmah isprobajte kupljeno i neka vam partner pokaže da je reč o i te kako dobro potrošenom novcu.

Kad ne možete da odlučite šta biste gledali
Vama je do romantike, a njemu do akcije. Iskombinujte oba žanra tako što ćete preskočiti film i akciju doživeti u spavaćoj sobi.

Kad imate još dosta vremena do odlaska na večeru, a gladni ste
Umesto da pokvarite apetit, uživajte jedno u drugom. Verujte da ćete zaboraviti na glad.

Kad ste odseli u užasnom hotelu
Iako je sve užasno, glavno je da ste vas dvoje zajedno. U krajnjem slučaju, jednom ćete se s osmehom prisećati ove priče, pa stvorite sad ponešto materijala za sećanje.

Kad odugovlačite sa svime
Napokon ste planirali da presložite ormar ili očistite frižider, ali nikako da počnete. Bacite se na seks i nakon toga nema odlaganja.

Kad jedno od vas ide na duži put
Znate da ćete nedostajati jedno drugom i da ćete biti usamljeni. Zaboravite na to i iskoristite sadašnji trenutak.

Kad vam je dosadno
Nezaposlen um je vražja radionica koja može da izrodi svakakve loše ideje: od onlajn kupovine do šišanja šiški. Umesto toga radije uživajte u malo seksualne aktivnosti s partnerom.

Kad vam treba injekcija energije
Kad vam padnu koncentracija i energija, a imate toliko posla posle podne, znajte da će vam dobro doći brzinski seks.

Izvor: 24sata.hr