Štab za vanredne situacije grada Prijedora obavezao je danas prijedorski Dom zdravlja i bolnicu “Doktor Mladen Stojanović” da u potpunosti sprovedu zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije od 27. aprila.
“Ovim zaključkom je naloženo svim bolnicama i domovima zdravlja u Republici Srpskoj da sve svoje kapacitete /ljudske, prostorne i opremu/ uključe u zbrinjavanje i rješavanje pacijenata oboljelih od Kovida-19, te da sa svojih 50 odsto kapaciteta organizuju pružanje specijalističkih zdravstvenih usluga počev od 1. maja 2020. godine”, saopšteno je nakon sjednice Štaba.

Štab je upoznat o uputstvu gradonačelnika Prijedora o organizovanju rada u Gradskoj upravi sa minimalnim brojem izvršilaca i uz mogućnost rada od kuće do 11. maja.

“U ime Gradske uprave Prijedor 29. i 30. maja dva lica će radi obuke prisustvovati postavljanju pokretne bolnice koja će se montirati u Zalužanima kod Banjaluke”, navodi se u saopštenju.

Juče je završena dezinfekcija javnih objekata i ulaza u stambene zgrade u LJubiji koju su obavili pripadnici Odjeljenja za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove Gradske uprave Prijedor.

Štab je apelovao da se građani u potpunosti pridržavaju obaveze nošenja zaštitnih sredstava – maski i rukavica, kao i da se pridržavaju drugih propisanih mjera radi sprečavanja širenja virusa korona.

Agencije

Foto: Srpskainfo