Danijel J. (22) iz Prokuplja, koji se bori za život nakon što su ga sinoć teško pretukla dvojica osuđenika u KPZ Niš, osuđen je na 13 godina zatvora, jer je u februaru 2017. godine usmrtio Vojislava Blagojevića (27) iz prokuščkog sela Vidovača, dok je pokušavao da zaštiti vlasnika kafane “Zlatna ribica” koga su Danijel i njegovi prijatelji pretukli.

Blagojević je od zadobijenih povreda preminuo na licu mjesta dok je Danijel J. pobjegao, ali je ubrzo identifikovan i uhapšen.

Ubistvo se desilo 8. februara oko 22 časa, a obračun je počeo tako što su Danijel i četvorica njegovih prijatelja odbili da plate kafanski račun od oko 2.000 dinara. Oni su jednostavno izašli iz kafane, a kada je gazda ugostiteljskog objekta S.S. krenuo za njima počeli su da ga tuku i šutiraju.

Blagojević je takođe bio u kafani i pokušao je da pomogne vlasniku. Kada je izgledalo da je sukob završen, Vojislav je krenuo da se vati u kafanu, ali ga je sa leđa napao Danijel i ubo ga nožem, nanijevši mu fatalnu povredu srca.

Nesrećni čovjek, po riječima očevidaca, isprva nije shvatio šta se desilo, rekao je samo da osjeća neku toplinu, a onda se srušio.

– Sve se odigralo munjevito brzo. Niko nije mogao da predvidi brutalan napad jednog od učesnika incidenta koji je izvadio nož i direktno ubodom pravo u srce zario nož nesrećnom Vojislavu. Odmah je pozvana Hitna pomoć Doma zdravlja u Prokuplju, ali je već tada bilo jasno da mu nema pomoći – ispričao je tada za Blic jedan od očevidaca ovog stravičnog događaja.

Mladić je na putu ka bolnici preminuo.

Ubijeni Vojislav je izdržavao porodicu jer mu je otac bio nepokretan nakon što mu je amputirana noga, a u grad je dolazio motokultivatorom koji mu je bio jedino prevozno sredstvo.

Danijel J. je pred sudom pokušao da prikaže da je bio neuračunljiv kobne večeri, ali su ga vještaci demantovali – utvrđeno je da je bio svjestan značaja svojih postupaka i radnji. Nije prošla ni njegova odbrana da je mlatarao nožem i slučajno ubo Vojislava u pokušaju da se odbrani, jer su vještaci sudske medicine iz Niša u svom nalazu naveli da takav tip i vrsta rane ne odgovaraju slučajnoj povredi jer je rana preduboka.

– Ubodna rana duboka od osam do deset santimetara je nastala direktnim ubodom i ne može se zadobiti mlataranjem noža lijevo desno – rekli su tada iz Instituta za sudsku medicinu iz Niša.

Danijel J. je rješenjem Višeg suda osuđen je na 13 godina zatvora a četvorica mladića koji su kobne noći bili sa Danijelom, osuđeni su sa po četiri mjeseca zatvora za učešće u tuči.

Brutalno pretučen u zatvoru

Danijel J. (22) je zadobio povrede opasne po život kada su ga sinoć u Kazneno popravnom zavodu u Nišu pretukli osuđenici S. M. (29) iz Trstenika i M. F. (27) iz Kruševca koji su u niškom zatvoru zbog droge. Incident se desio oko 21.50 časova u paviljonu „B“ niške kaznionice odakle je teško povrijeđeni Danijel J. transportovan u Klinički centar u Nišu.

– Motiv tuče još uvijek se utvrđuje. S.M. i M.F. koji su na izdržavanju kazne zbog trgovine narokoticima odvalili su metalne nogare od kreveta i njima pretukli po glavi i tijelu Danijela J, osuđenika koji kaznu izdržava zbog ubistva. Nanijeli su mu teške povrede opasne po život a potom su ga odvukli do rešetaka i gdje su stražari. Stražarima su predali i metalne cijevi kojima su ga pretukli – kaže izvor.

O slučaju je obaveštena niška policija i Više javno tužilaštvo a na mjestu napada je obavljen uviđaj.

Izvor: Srpskainfo