U toku je kriminalistička obrada nad poreskim inspektorom čiji su inicijali N.B, koji je jutros uhapšen u Prijedoru zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo primanje mita, kao i pretresi prostorija koje koristi, rekla je načelnik Odjeljenja za odnose sa javnošću Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske Mirna Miljanović.

– Lice je slobode lišeno u svojim službenim prostorijama, nakon izvršenog krivičnog djela, te je u toku kriminalistička obrada nad njim, kao i pretresi privatnih i službenih prostorija koje koristi u Prijedoru – rekla je Miljanovićeva.

Ona je navela da je N.B. poreski inspektor iz prijedorskog Područnog centra Poreske uprave Republike Srpske.

Miljanovićeva je napomenula da je prilikom hapšenja kod N.B. pronađena određena količina novca, kao i drugi predmeti koji će poslužiti u daljem krivičnom postupku.

Nezvanično se saznaje da je riječ o 5.000 KM.

Miljanovićeva je navela da su N.B. uhapsili pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske na području Prijedora u okviru akcije kodnog naziva “Svodna”, koja se sprovodi pod nadzorom republičkog Tužilaštva, a usmjerena je na suzbijanje krivičnih djela koruptivnog karaktera na području Republike Srpske.

– MUP Srpske zahvaljuje građanima koji su ovaj slučaj prijavili policiji, te poziva i sve druge građane da ovakve slučajeve prijavljuju nadležnim organima kako bi odgovorni za ova krivična djela bili procesuirani – rekla je Miljanovićeva.

Izvor: SRNA/RTRS