Član Predsjedništva SDS dr Maja Dragojević-Stojić izjavila je danas da smo svjedoci povećanog broja pacijenata pozitivnih na korona virus u Republici Srpskoj u prethodnom periodu, te da poseban problem predstavlja ulazak infekcije u zdravstvene ustanove, gdje imamo porast broja zaraženih hospitalizovanih pacijenata, kao i zdravstvenih radnika koji su se zarazili radeći svoj posao.

– Postoji mogućnost da razlog leži u nepoštovanju mjera izolacije, što smo imali priliku da vidimo i kada su u pitanju javne ličnosti i pojedini političari. Za neke ljude odluka o policijskom času za vrijeme praznika nije važila, tako da su odlazili i na slave, rođendane i slične manifestacije – podsjeća Dragojević-Stojić.

Ona ističe da drugi problem imamo zbog mjera zaštite i trijaže u zdravstvenom sistemu.

– U više navrata smo apelovali koliko je važno pridržavati se svega preporučenog i shvatiti ovaj problem ozbiljno. U narednom periodu čekamo rezultate naglog popuštanja mjera izolacije i iskreno se nadamo da nećemo imati još nepovoljniju epidemiolosku situaciju – zaključila je Maja Dragojević-Stojić.

Izvor: Srpskainfo