Odbornici u Skupštini Grada Prijedora Duško Miletić, Goran Vučkovac i Želimir Kos pristupili su Socijalističkoj partiji Srpske (SPS), dok je Miletić istovremeno imenovan za šefa Povjereništva ove partije u gradu na Sani.

Ova tri odbornika, uz odbornika Predraga Starčevića, dospjela su u žižu javnosti u martu prošle godine. Tada su napustili DNS i formirali samostalni klub odbornika u Skupštini grada Prijedora. Tvrdili su da je DNS privatizovana stranka i da radi u interesu pojedinaca, te da ne žele da budu dio projekta koji se raspada. Nakon više od godinu dana njih trojica odlučila su da se priključe u novu partiju, SPS.

Miletić za Srpskainfo priča da je odluka za SPS prevagnula, jer je to partija mladih ljudi.

– Imaju želju da odlučuju o političkom životu i da većina kreira politiku u svom gradu i RS, a ne da samo budu posmatrači kao u ranijem periodu. Bitno nam je što je nova partija. Nas trojica želimo da radimo i stvorimo rezultate, pokažemo da zaslužujemo da budemo odbornici i da smo mi ti koji donose mandate partijama, a ne da kažu da smo ih mi dobili od partije. To nam je iskustvo iz DNS. Pokazaćemo na terenu da smo mi ti koje građani biraju – kaže on.

Miletić tvrdi da Predrag Starčević još nema jasan stav o budućem političkom angažovanju i da je to razlog što nije zajedno s njima pristupio SPS. Navodi da će Starčević do kraja ovog mandata ostati samostalni odbornik.

Foto: Bojana Majstorović/RAS Srbija

On priča da kao šef Povjereništva SPS ima zadatak da pripremi izbornu konferenciju i formira Gradski odbor nove partije u Prijedoru.

– Razgovarali smo s građanima, koji su dali podršu za formiranje nove partije uz poruku da im je drago da se nešto novo dešava. Već sam imao veliki broj poziva od doskorašnjih kolega iz DNS, koji su sada nezadovoljni radom ove partije i žele da pristupe SPS, tako da je velika zainteresovanost i biće veliki broj članova – tvrdi on.

Miletić kaže da će se SPS u Prijedoru spremiti za lokalne izbore i imati kompletnu odborničku listu. Ističe da im je cilj imati tri odbornika u Skupštini grada Prijedora.

– Čekamo da CIK odobri da se skupljaju potpisi za partije, pa ćemo formirati listu. Kratko je vrijeme do izbora, ali mi smo ekipa koja je radila na terenu i koja u razgovoru sa građanima dolazi do glasova – poručuje Miletić.

Objašnjava da je SPS otvoren za saradnju sa svim političkim partijama, te da će poštovati i odluke vrha stranke o saradnji s drugima.

– Do sada smo kao samostalni klub odbornika imali veoma dobru saradnju sa SNSD i sve smo odluke i prijedloge donosili u dogovoru. I jedna i druga strana je ispoštovana, a bilo je dosta dobrih prijedloga. Ako SNSD bude radio u interesu građana, naravno da će imati podršku koju imaju i sada. Sa DNS ne sarađujemo trenutno, ali ako budu radili u interesu grada i građana, naravno da imaju podršku. Ne isključujemo saradnju ni s kim; ko god bude radio u interesu grada i građana imaće podršku SPS – ističe Miletić.

Navodi da je od svoje 18 godine bio član DNS te da mu je ovo drugi odbornički mandat u Skupštini grada Prijedora. On je na posljednjim opštim izborima bio kandidat za narodnog poslanika, osvojivši 7.968 glasova.

Amandmani samostalnog kluba

Duško Miletić podsjeća da su u ovogodišnji budžet grada Prijedora ušla dva amandmana samostalnog kluba odbornika. Jedan je opremanje svlačionica FK Omarska u vrijednosti 30.000 KM i ovaj posao je odrađen. Drugi amandman je da se sa 400.000 KM asfaltira 4,5 kilometara puteva u Bistrici, Busnovima, Orlovcima, Donjoj Lamovitoj i Puharskoj.

– To nažalost ništa nije urađeno, a skupštinskim zaključkom smo obavezali gradonačelnika da taj tender bude raspisan u prvom kvartalu godine. S druge strane, svjedoci smo da se ovih dana asfaltiraju putevi u Bišćanima, Kozarcu i bošnjačkim mjestima. Nije prvi put da gradonačelnik krši odluku Skupštine – poručuje Miletić.

Dodaje da će na prvom zasjedanju Skupštine postaviti pitanje gradonačelniku zašto nije ispoštovao odluku Skupštine, jer građani očekuju asfalt u ovim mjestima.

Izvor; Srpskainfo